Ruting je od 01.01.2005. uveo jamstvo mobilnosti koje je besplatno za sve vlasnike Honda automobila.

Jamstvom mobilnosti obuhvaćena su sva nova osobna vozila marke Honda, uvezena od strane Rutinga u Republiku Hrvatsku, prodana putem Rutingove mreže ovlaštenih distributera, te registrirana u Republici Hrvatskoj nakon 01.01.2005. godine.

Honda jamstvo mobilnosti vrijedi od datuma početka valjanosti standardnog jamstva (upisanog u servisnoj knjižici) do isteka tri godine ili 100.000 prijeđenih kilometara (što prvo nastupi).

Sve usluge jamstva mobilnosti nude se 24 sata na dan, sve dane u godini. Operateri alarmne centrale govore dva svjetska jezika i javljaju se u roku od 45 sekundi od poziva.

Pravo na korištenje usluga jamstva mobilnosti imaju vozač i svi putnici – najviše do broja sjedala koji je upisan u prometnoj dozvoli. Autostoperi su isključeni.

Da bi mogao konzumirati usluge jamstva mobilnosti korisnik mora redovito održavati svoje vozilo u skladu sa shemom navedenom u servisnoj knjižici.

Uvjeti i opseg pružanja usluga jamstva mobilnosti

Stranka uspostavlja kontakt s Alarm centralom, koja je na raspolaganju 24 sata dnevno, sve dane u godini, uključujući i blagdane.

Besplatni broj u Hrvatskoj je 0800-7987.
Za pozive iz inozemstva: ++385 1 464 01 41.

U slučaju kad vaše vozilo ostane u nevoznom stanju zbog kvara, pomoć će se pružiti na licu mjesta (na cesti ili kod kuće).

Pomoć na licu mjesta je ograničena na otklanjanje manjih kvarova. Ukoliko kvar nije moguće otkloniti na licu mjesta Alarm centrala šalje vučnu službu koja će prevesti vozilo u najbliži ovlašteni Hondin servisni centar.

Ako je kvar na vozilu takve naravi da je nemoguće izvršiti popravak na licu mjesta, vozilo i putnici će biti prevezeni, sa ili bez prikolice, do najbližeg ovlaštenog Hondinog servisnog centra.

Ukoliko je do kvara došlo na udaljenosti većoj od 50 km od mjesta stalnog boravišta korisnika i popravak ne može biti dovršen istoga dana kada je vozilo dovezeno u ovlašteni servis, Alarm centrala organizirat će po želji korisnika zamjensko vozilo niže ili maksimalno iste klase u odnosu na vozilo u kvaru.

Korisnik ima pravo besplatnog korištenja zamjenskog vozila u trajanju od maksimalno 4 dana bez ograničenja kilometara.

Ako se kvar dogodio 50 ili više km od mjesta stalnog boravišta korisnika i kvar nije moguće otkloniti istog dana kada je nastao, korisnik može koristiti uslugu povratka u mjesto stanovanja ili nastavka putovanja.

U svrhu provedbe ove usluge, Alarm centrala će organizirati prijevoz željeznicom, autobusom, avionom ukoliko bi putovanje vlakom ili autobusom trajalo dulje od 6 sati ili drugim prijevoznim sredstvom po izboru alarmne centrale.

Ako se kvar dogodio 80 ili više km od mjesta stalnog boravišta korisnika i kvar nije moguće otkloniti istog dana kada je nastao, korisnik može koristiti uslugu besplatnog smještaja u hotelu s 3 zvjezdice, a maksimalno 3 noćenja s doručkom po osobi.

Ako se kvar dogodio 50 ili više km od mjesta stalnog boravišta korisnika i kvar nije moguće otkloniti istog dana kada je nastao, korisnik može koristiti uslugu preuzimanja popravljenog vozila.

Ova usluga podrazumijeva organizaciju i pokrivanje troškova putovanja za jednu osobu, a u svrhu preuzimanja vozila u Honda ovlaštenom servisu, nakon popravka.

Jamstvom mobilnosti nisu pokrivene takozvane greške vozača (npr. ispražnjeni akumulator, probušena guma, nedostatak goriva, zaključavanje ključeva u vozilu), a isto tako ni posljedice prometnih nezgoda i nesreća.