HONDA FILOZOFIJA

Hondin novi korporacijski slogan za 21. stoljeće je "Snaga snova". Udružen sa našim amblemom, poznatim "Honda" logom, ovo je naša objava u svijet.

Principi kompanije

Održavajući globalni pogled na svijet, odlučni smo dobavljati proizvode najveće kvalitete po razumnoj cijeni kako bi zadovoljili stranke širom svijeta.

Hondina filozofija

U Hondi, snovi su ono što nas vodi. Sve od proizvodnje našeg prvog bicikla na motorni pogon 1948 god., nastavili smo isporučivati inovativne proizvode koji pridonose mobilnosti osobe i društva. Poštujući ljude i ocijenjivajući njihove osobne razlike, došli smo do slobode kulture i izobrazbe koja potiče stvaralaštvo. Danas Honda razvija i proizvodi vlastite izvorne proizvode i tehnologije za različite nivoe tržišta, od malih korisnih strojeva do motocikala i sportskih automobila.

Razvijena prodajna mreža

Od samog osnutka, Honda se trudila pružiti istinsko zadovoljstvo svim ljudima svijeta. Oduvijek se trudimo dostaviti proizvode i usluge da kupci dobiju ono što žele u svakom kutku svijeta. Da bismo znali za te ”lokalne” potrebe, mi ne stvaramo samo našu prodajnu mrežu: mi smo strukturirali operativnost naših raznolikih proizvoda na taj način taj da oni nisu samo proizvedeni nego su i razvijeni u regijama gdje će se zapravo i koristiti.

Rezultat je 110 proizvodnih pogona u 31 zemlji diljem cijelog svijeta, proizvodeći motocikle, automobile, i druge proizvode koji nas dovode u kontakt s nevjerovatnih 11 miliona kupaca svake godine.

Socijalna odgovornost

U isto vrijeme, Honda je svjesna svoje socijalne odgovornosti te poput korporacijskog građanina nastavlja aktivno tražiti rješenja u ekologiji i sigurnosti.Svakodnevno radimo na tome da smanjimo na svaki mogući način naš utjecaj na globalni okoliš od razvoja i proizvodnje do prodaje krajnjem kupcu.

Odgovornost prema okolišu i zajednici

Ostvarenjem politike smanjenja CO2 i drugih štetnih emisija, poboljšavamo efikasnost s kojom trošimo energiju i prirodne resurse, smanjujemo emisiju štetnih plinova i povećavamo autonomiju naših proizvoda, i stvaramo “Zelene tvornice” za naše proizvodne linije, imamo aktivnu ulogu u pomaganju i razriješavanju ekološke problematike s kojem je suočen današnji svijet.

Također,kao proizvođači pokretnih proizvoda, vidimo našu odgovornost da stvorimo sigurnija vozila ne samo za njihove putnike nego i za pješake. Ujedno smo se obvezali promovirati sigurnu vožnju i dati rješenja za probleme vezane za prometni sustav, sigurniju vožnju, te obogatiti praktični dio prometovanja.

Najviša kvaliteta po razumnim cijenama

Sve otkada je kompanija osnovana, Honda Motor Co.Ltd. se trudi pružiti proizvode najviše kvalitetu u razumnim cijenama, prateći naš osnovni motiv: donošenje zadovoljstva ljudima diljem svijeta.

Dok se trudimo sresti se i zadovoljiti očekivanja klijenata širom svijeta, mi u Hondi prepoznajemo kritičnu važnost opskrbe proizvoda, tehnologija i usluga od kojih imaju korist oboje, osobe i društvo u područjima ekološkog očuvanja i prometne sigurnosti. Neprekidno radimo na razvoju rješenja da ne sretne samo današnje potrebe, no očekuju zahtijevanja sutrašnjicu pored toga.

Stvaramo bolje društvo za buduće generacije

Mi vjerujemo da jedini način da osiguramo Hondinu budućnost u ovom novom stoljeću je svakodnevno suočavanje ključnih problema. Kao i uvijek, biti će to naš zadatak pružati ljudima proizvode i usluge stvorene prema potrebama društva i onoga što nas okružuje s punom pažnjom i ispunjene novom vrijedošću koju samo Honda može dati.

Gledajući u budućnost, naš cilj je postati kompanijom čije postojanje je vrijednovano od ljudi širom svijeta kroz stvaranje novih kreacija i vrijednosti za naše kupce, širenje globalnih poslovnih operacija i razvoj ekoloških rješenja koja će stvoriti bolje društvo za buduće generacije…