Zatvori

Honda GL1800 Goldwing

PERFORMANSE BEZ NAPORA

Zašto kliziti kada možete letjeti?

Scroll

Honda GL1800 Gold Wing

Jedan, jedini.

Izvanredne performanse sa svojom individualnom osobnošću, ne postoji ništa kao Honda Gold Wing.

Snaga i stabilnost

Potpuno novo zamišljena i ponovno projektirana šasija omogućava agilno upravljanje.

Honda GL1800 Gold Wing

Uklonite oklope novog GL1800 Gold Winga i vidjet ćete da je prepun inovativne tehnologije koja podiže putovanje na višu razinu. (Slike prikazane možda ne predstavljaju europske modele).

Mnogo lakša, aluminijska lijevana šasija osigurava agilno upravljanje, dok je na prednjoj strani dugogodišnja tradicionalna vilica uklonjena kako bi napravila mjesto za sustav prednjeg ovjesa s dvostrukim krakovima. 30% je uglađeniji te pruža progresiviniji osjećaj, bez obzira kamo idete.

Svestrana udobnost

Stražnji ovjes je redizajniran sustav Pro-Arm - prvi puta za Honda Gold Wing - i radi sa jedinstvenim Pro-Link aranžmanom koji pruža visoku razinu udobnosti. Predopterećenje stražnje opruge je električno podesivo kako bi se prilagodilo putnicima i prtljazi s četiri različite postavke.

Honda GL1800 Gold Wing

Razina prigušivanja prednjeg i stražnjeg ovjesa može se prilagoditi prema načinu vožnje odabranom na TFT zaslonu.

Honda GL1800 Gold Wing

Dvostruki CBS (Dual CBS) kombinirani sustav kočenja distribuira snagu kočenja ravnomjerno na prednje i stražnje kotače za sigurno kočenje u svim uvjetima.

Snaga šest cilindara

Zarazna priroda Gold Wingovih performansi nikada se neće promijeniti.

Novi, šesterocilindrični boxer agregat obujma 1.833ccm proizvodi impresivnih 170Nm okretnog momenta pri 5.500 o/min - to je srž Honda Gold Winga. Sada, 6,2 kg lakši, sa 4 ventila po cilindru te jednom bregastom u glavi motora, pruža snažne performanse - putem novog sustava upravljanja gasom putem žice (Throttle By Wire) - na autocesti, kao i osjetljivom reakcijom ručke gasa kada vam treba po gradu.

Vožnja

Treća generacija prijenosa s dvostrukim kvačilom (DCT) s 7 brzina posebno je dizajnirana za Gospodara dugih krstarenja.

Izuzetno glatka i brza izmjena stupnjeva prijenosa, DCT uklanja trzajeve prilokm izmjenje te ima tri načina rada: MT (manualni) način rada omogućuje vam potpunu kontrolu i omogućuje ručno mijenjanje prijenosa pomoću gumba na upravljaču. Automatski način D (Drive) savršen je za vožnju gradom i autocestom i pruža poboljšanu ekonomiju . Automatski S (sport) način je sportski te omogućuje motoru da postigne maksimalni broj okretaja prije promjene brzine u viši stupanj za više užitka u vožnji. Također će ranije prebaciti u niži stupanj prijenossa za bolje kočenje motorom.

Inteligentni prijenos

DCT u D modu radi s vama i može otkriti u kojem se okružju vozite; prilagođava se između planinskih cesta ili gradskih ulica. Osim toga, Gold Wing također dolazi s Start - Stop sustavom - motor će se ugasiti nakon 3 sekunde rada na minimumu, dok će se ponovno pokrenuti na dodir gasa - kako bi postigli poboljšanu učinkovitost u potrošnji goriva. A uz Hill Start Assist, nema straha da će motocikl krenuti prema natrag ili naprijed na nizbrdici - pametno.

Honda GL1800 Gold Wing
Honda GL1800 Gold Wing

Sve što Vam je potrebno nalazi se na dohvatu ruke na 7-inčnom TFT zaslonu. Pomoću značajke Glasovne kontrole i Bluetooth® veze možete pristupiti i informacijama i popisima za reproduciranje glazbe na mobilnom uređaju.

Još jedna inovativna značajka je umjerenost omjera prijenosa. Prijenosni omjeri su približeni za spore brzine i glatku izmjenu, ali će se postaviti na širi omjer pri velićim brzinama kako bi smanjili broj okretaja motora - vrlo pamtno.

Pokrenite i uključite

Izradili smo jedinstveni integrirani starter generator (ISG) koji radi kao elektro pokretački motor te je istovremeno i generator; uštedivši energiju i težinu. Gold Wing može se kretati prema naprijed i nazad u hodajućem modu što je idealno za parkiranje.

Honda GL1800 Gold Wing

DCT mjenjač je dostupan samo na Tourer modelu sa Airbag-om.