Honda press konferencija – ožujak 2020.

05.03.2020.

Hondin Electric Vision provodi svoje dano obećanje da će svi modeli u Europi biti elektrificirani do kraja 2022. godine. Sljedeći korak na tom putu je predstavljanje potpuno električnog Honda e i potpuno novog Jazz-a s hibridnom tehnologijom. Kroz 2021. i 2022. predstavit će se još četiri nova modela, uključujući novi SUV i novo električno vozilo. Hondino će se markiranje također promijeniti kako bi pratila ovu viziju. Tako da će sva elektrificirana, nova proizvodna tehnologija ili upravljanje energijom biti pod kolektivnim nazivom "Honda e: TEHNOLOGIJA".

Honda press konferencija – ožujak 2020.
Potpuno nova Honda Jazz hybrid

Potpuno nova Honda Jazz hybrid

Potpuno nova Honda Jazz hybrid pruža iznimno vozno iskustvo, uz učinkovite i brze performanse HEV hibridne tehnologije.

Potpuno novi kompaktni automobil nudi najprivlačniji paket u svom segmentu, kombinirajući povećanu udobnost putnika, intuitivnu tehnologiju, fantastičnu povezanost u automobilu i usluge koje se bez problema integriraju u svakodnevni život putnika.

Automobil će u Europi biti dostupan u ljeto 2020. godine.

Kako bi se još dodatno naglasila privlačnost modela, robusna Jazz Crosstar varijanta predstavlja više SUV stila, orijentirana prema onima aktivnog stila života. Stavljanje naglaska na model dolazi od smjelog dizajna prednje rešetke, naglašene crne obloge i elegantnih bočnih pragova te krovnih nosača.

Napredna e: HEV hibridna tehnologija

Napredna e: HEV hibridna tehnologija

Jazz će se po prvi puta u Europi prodavati isključivo s naprednim hibridnim pogonskim sklopom. Noseći Hondinu novu e: HEV oznaku, potpuno novi Jazz dizajniran je da pruži izvanredan spoj snažnih performansi i impresivne učinkovitosti kako bi dodatno naglasio razinu unutarnjeg komfora i vrhunske praktičnosti.

Sustav e: HEV je novorazvijen za Jazz i projektiran je tako da pruža vrhunsko vozno iskustvo. Sastoji od dva kompaktna, snažna elektromotora povezana s 1,5-litarskim DOHC i-VTEC benzinskim motorom, litij-ionskom baterijom i inovativnim prijenosom s fiksnim stupnjem prijenosa putem inteligentne upravljačke jedinice koji skladno djeluju kako bi omogućili glatko i izravno upravljanje.

Ukupna snaga od 109 KS / 80kW može dovesti automobil do 100 km / h za 9,4 sekunde i maksimalnu brzinu od 175 km / h. Učinak je putovanje bez napora s maksimalnom udobnosti bilo da se kreće kroz grad ili vozi brzim autocestama. Njegov hibridni sustav s ekonomičnom potrošnjom stvara emisiju CO2 iz 102 g / km (WLTP) i uštedu goriva od 4,5 l / 100 km (WLTP) na standardnom modelu i 110 g / km (WLTP) i 4,8 l / 100 km (WLTP) na Crosstar.

Honda e

Honda e

U Europi je dostupna od ljeta 2020., Honda e dizajniran je bez kompromisa i s naglaskom na funkcionalnost i upotrebljivost. Hondu e odlikuje besprijekoran, jedinstven i moderan izgled. Od kombinacija prednjih i stražnjih LED svjetla i elegantnog staklenog poklopca za punjenje, čistih linija i karakteristika koje optimiziraju aerodinamičku učinkovitost i profinjenost, Honda e preispituje identitet male Honde za sljedeće razdoblje urbane mobilnosti.

Nadopunjavajući jednostavan i čist vanjski izgled, interijer koristi suptilne, suvremene materijale za stvaranje opuštajućeg ambijenta kao u dnevnom boravku koji izolira putnike od užurbanosti svakodnevnog života. Veliki međuosovinski razmak nudi respektabilan prostor za putnike usporediv s automobilima u gornjem segmentu, a dok pristup prolazima doprinosi prostranoj unutrašnjosti.

Potpuno nova platforma specifična za EV dizajnirana je da pruži pregršt zabavnih i naprednih električnih performansi s izvanrednim voznim svojstvima u urbanim sredinama. Snažni elektromotor, kompaktni omjeri, radijus okretanja od 4,3 m, raspodjela težine 50:50 i nisko težište, sve to zajedno kombiniraju te daju automobilu sportski i dinamični karakter. Rezultat je tiha, glatka i direktna vožnja s trenutnim ubrzanjem, kako bi se lakše kretalo prometnim ulicama. Napredni električni pogonski sklop koristi provjerene Hondine tehnologije elektrifikacije, sa sposobnošću brzog punjenja kako bi udovoljio zahtjevima svakodnevnih putovanja na posao. Baterija velikog kapaciteta 35,5 kWh pruža domet od 222 km (WLTP), a 80% napunjenosti postiže se u samo 30 minuta brzog punjenja.

Honda e PROGRESS - prva komercijalna usluga upravljanja energijom s fleksibilnom tarifom za EV vlasnike

Honda"e: PROGRESS" - prva komercijalna usluga upravljanja energijom s fleksibilnom tarifom za EV vlasnike

  • Usluga koja će se nuditi pod novom robnom markom 'e: PROGRESS'
  • e: PROGRESS omogućuje vlasnicima EV-a da pune svoj automobil koristeći optimalnu upotrebu obnovljivih izvora energije i u najisplativijem trenutku

Honda je danas objavila detalje svoje prve komercijalne usluge upravljanja energijom - pod novom markom 'e: PROGRESS' - koja će na tržište stići tijekom 2020. godine.

e: PROGRESS će ponuditi pametni punjač, pametnu tarifu i pametni sustav kontrole napunjenosti za optimalno punjenje. Pametna tarifa bit će prvi fleksibilni energetski ugovor posebno prilagođen vlasnicima Električnih vozila (EV) dostupan u Europi, optimizirajući uporabu električne energije iz obnovljivih izvora, uključujući solarnu energiju, vjetroelektrane i hidroelektrane. Usluga također omogućuje punjenje u najisplativijem vremenu, u odnosu na potražnju mreže.

Nova će se usluga nuditi u suradnji sa stručnjakom za punjenje i agregaciju Moixa i vodećim europskim dobavljačem energije, Vattenfall-om. Kroz Moixin sustav "pametnog punjenja" GridShare kupci jednostavno određuju svoje željene parametre za minimalno stanje naplate putem aplikacije za pametne telefone, a sustav dopušta upravljanje punjenjem. Opskrbu električnom energijom osigurava Vattenfall, uz fleksibilnu tarifu „vrijeme korištenja“ koja nudi nižu troškovnu energiju u određeno doba dana od fiksne tarife.

Kombinacija Moixe i Vattenfall-a omogućuje vlasnicima EV-a da pune svoj automobil prema rasporedu što omogućava optimalno korištenje najpristupačnije i čiste dostupne energije. Preferirano hardversko rješenje (pametni punjač) za novu uslugu je Hondin punjač, domaća jedinica koja će Honda e s nula do 100% napajanja iz 32-ampskog napajanja pokrenuti u samo četiri sata, znatno brže od standardnog.

Osim što nudi jedinstvenu pogodnost za kupce, e: PROGRESS će pomoći mreži podržavajući aktivno upravljanje tako da učinkovito stabilizira potražnju i optimizira korištenje obnovljivih izvora energije, istovremeno podržavajući Hondu u postizanju njenih ciljeva za smanjenje CO2 u skladu s vizijom tvrtke.