Nova Honda Jazz - pametna dizajnerska rješenja

23.01.2020.

Prilikom dizajniranja i razvoja najnovije generacije Honde Jazz, Hondini inženjeri poduzeli su hrabar korak i u potpunosti redizajnirali Jazz do temelja. U tom su procesu opet osmislili fantastičan gradski automobil: potpuno novi gradski automobil koji kombinira izuzetnu učinkovitost s izvanrednom svakodnevnom upotrebom, koji je spreman udovoljiti potrebama modernih klijenata.

Nova Honda Jazz – pametna dizajnerska rješenja
Nova Honda Jazz savršen gradski automobil

Novi moderan dizajna unosi prekrasnu jednostavnost u bezvremenski izgled Jazz-a. Njegove glatke konture prate kratki prednji dio, dugačku liniju krova i stil kabine prema naprijed koje su nam poznate iz prethodnih generacija, kako bi se oblikovala momentalno prepoznatljiva forma Jazz-a. Rezultat je nova, emocionalna privlačnost udobnosti i praktičnosti po kojoj je Jazz poznat.

Kako bi promijenila bit svog kompaktnog gradskog automobila, Honda se fokusirala na novu dizajnersku filozofiju, urezanu u japanski pojam 'Yoo no bi'. Time se prepoznaje ljepota koja postoji u svakodnevnim predmetima, koji su se tijekom vremena izvlačili kako bi ih učinili još ljepšim i ergonomski zadovoljavajućim za upotrebu u njihove posebne svrhe.

"Razvili smo ovaj automobil kao entitet koji ima moć obogatiti svakodnevni život onih koji ga koriste." objašnjava Takeki Tanaka, voditelj projekta.

Neobično glatka obrada vanjske površine i uglađeno prednje lice ključni su za postizanje sofisticiranog vizualnog balansa.

Nova Honda Jazz savršen gradski automobil

Za dizajnere, stvaranje pravih vizualnih proporcija bilo je ključno za stvaranje skladnih karakteristika stila, iznutra i izvana. Ukupna visina je smanjena, što se kombinira s dizajnom stražnjih vrata usmjerenih prema naprijed kako bi se stvorila kompaktnija, izbalansirana kabina i uvjerljiv stil.

Baek Jongkuk, potpuno novi dizajner kaže: "Htio sam stvoriti automobil koji je fantastičan suputnik za vlasnika, a istovremeno povećavajući njegovu upotrebljivost. To sam učinio smanjujući nepotrebne stvari i pojednostavljujući vanjske linije kako bi napravio automobil koji ima prijateljski, svjež izgled, upotpunjen udobnom i praktičnom unutrašnjošću."

Elegantna poboljšanja u vanjskom izgledu, uključujući uglađeni spojler na stražnjem krovu i vrhunski dizajn svjetlosnih rješenja, fantastično nadopunjuju dinamični Jazz.

Kako bi se napravila dodatna privlačnost modela, Jazz Crosstar varijanta predstavlja više SUV stila, orijentiran je prema onima koji njeguju aktivan način života. Smjelog dizajna prednje rešetke, moćne crne obloge i elegantni bočnih pragova i krovni nosači daju dodatan robustan stil.

Nova Honda Jazz - Stvaranje ugodnog interijera

Stvaranje ugodnog interijera

Filozofija 'Yoo no bi' nastavlja se u čistom, minimalističkom interijeru, praktičnosti i funkcionalnosti u jednostavnoj, nezgrapnoj ergonomskoj kabini. Kako bi Jazz bio još bolji, izdržljivi materijali poput vodootporne tkanine i moderni mekani materijali na kontrolnoj ploči primjenjuju se na cijelu kabinu.

Kontinuirana kontrolna ploča usmjerena je na korisnika, uključuje tanku instrumentalnu ploču koja se horizontalno provlači kroz kabinu, pojačavajući osjećaj izuzetne prostranosti. Budući da je Honda krajnju praktičnost i upotrebljivost postavila u središte dizajna, središnji HMI 9'' zaslon osjetljiv na dodir i 7'' TFT instrument - uključeni u standardnoj opremi, jednostavni su i lako se čitaju. Sve praktične značajke i kontrole lako su dostupne i doprinose iskustvu u vožnji bez stresa.

Nova Honda Jazz - Stvaranje ugodnog interijera

Dodatno poboljšanom ambijentu, ravan i široki naslon središnje konzole usklađen je po visini s naslonom za vrata, što je razina udobnosti većih, premium automobila.

Putnici na prednjim sjedalima također imaju koristi od Hondinog novo razvijenog okvira sjedala za stabilizaciju karoserije koji povećava razinu udobnosti i pruža bolju potporu lumbalnom dijelu. Jedinstveni upravljač s dva kraka dizajniran je kako bi dodatno naglasio prostranu unutrašnjost, a kut i raspon podešavanja su revidirani kako bi se povećala udobnost za vozača. Prostor stražnjih sjedala vodećih u klasi i povećana debljina obloga sjedala znači da odrasli mogu udobno sjediti i straga.

Nova Honda Jazz savršen gradski automobil

Savršen gradski automobil

Za ugradnju novog hibridnog pogona s dva motora - koji je prvi put uključen u standard - uz zadržavanje neusporedive prostranosti i izvanredne razine komfora, potrebne su nove napredne strukturne tehnologije. Niz inovacija, razvijena u suradnji s dizajnerima interijera i vanjskog dizajna, omogućila je skraćivanje nosa i pomicanje kabine naprijed, omogućujući maksimalan prostor u unutrašnjosti.

S prepolovljenom debljinom stupa, dizajneri Jazza pojačali su osjećaj prozračnosti u kabini za sve putnike. Preko panoramskog vjetrobranskog stakla i prednjeg dijela stakla, obilje prirodnog svjetla, koje vozaču i suvozaču pružaju široko vidno polje.

Jazz ima ravan pod za ugradnju svojih praktičnih stražnjih čarobnih sjedala. Ova genijalna konfiguracija omogućava da se sjedala poklope, nudeći optimalnu svestranost za prihvat tereta raznih oblika i veličina. Šire otvaranje prtljažnika i novi, besprijekoran ravan pod olakšava utovar i istovar iz prtljažnika nego ikad.

Sljedeća generacija Jazz hibrida, koji će u Europi biti dostupan u ljeto 2020., dodatno će istaknuti opredjeljenje Honde da svi modeli u Europi postanu električni do 2022. godine.