Honda u Ženevi - svjetska premijera Honde e Prototype

07.03.2019.

Honda je razvila novo električno vozilo sa fokusom na funkcionalnost.

Honda e Prototype
Honda e Prototype

Honda e Prototype je kompaktni električni automobil. Dizajniran je da zadovolji potrebe modernog načina života, vrlo uspješno kombinira jedinstveni dizajn, naprednu funkcionalnost i privlačnu dinamiku vožnje.

E Prototype je savršen za urbano okruženje. Jasna je veza sa Honda Urban EV konceptom koji je prvobitno prikazan na Sajmu automobila u Frankfurtu 2017. godine.

Honda e Prototype

Honda e Prototype će isporučiti domet od preko 200 km i 'brzo punjenje' tj. punjenje baterije u 30 minuta, što ga čini idealnim za svakodnevno korištenje.

Dinamika vožnje usredotočena je na pružanje zabavnog i emotivnog iskustva, uz snažan električni motor, odličnih performansi nove generacije malih automobila.

Honda e Prototype

Službene rezervacije za Honda e Prototype otvorit će se na odabranim tržištima diljem Europe početkom ljeta 2019. Do danas, Honda je zaprimila 15.000 prijava za interes vezanih uz Honda e Prototype.

Osim toga, Honda je u Ženevi najavila daljnje ubrzanje svojih elektrifikacijskih ambicija. Tvrtka je objavila svoju namjeru da do 2025. godine 100% svoje europske prodaje premjesti na elektrificirane pogonske sklopove.

Ta nova ambicija se nadovezuje na cilj brenda da će dvije trećine prodaje biti na električni pogon do 2025. godine.