Honda Civic Type R najbolji automobil godine

07.12.2017.

Hondu Civic Type R "Top Gear" proglasio za najbolji automobil godine. Honda Civic pobjedila je na izboru "Car of the Year" koju organizira najpoznatiji svjetski automobilski mjesečnik na svijetu.

Honda Civic Type R najbolji automobil godine

Honda Civic pobjedila je na izboru "Car of the Year" koju organizira najpoznatiji svjetski automobilski mjesečnik na svijetu. Ove godine Civic Type R je trijumfirao na globalnom izboru, koju čine 22 glavna urednika svih međunarodnih izdanja Top Gear magazina koji glasaju za najbolji automobil godine.

"Civic nije samo 'Hot Hatch' godine, to je najbolji automobil godine" zajednička je poruka velikog Top Gear tima. "Honda Civic Type R stvara ovisnost, ritmičan je i razarajuće brz; pravi junak za mase koji omogućava dostupnost i ludilo u jednom paketu."

U moru superluksuznih i brzih automobila, Honda Civic Type R trijumfirala je dvolitrenim VTEC TURBO agregatom s četiri cilindra s 320 KS uz maksimalni okretni moment od 400 Nm.

Kad maksimalnu brzinu od 272 km/h i sposobnost da do 100 km/h dođe za 5,7 sekundi upakiramo u iznimno atraktivan dizajn, odlične performanse te prihvatljivu cijenu nije ni čudo što se našao na tronu!