Honda proglašena najpouzdanijim proizvođačem automobila

09.02.2016.

Honda proglašena najpouzdanijim proizvođačem automobila na temelju istraživanja provedenog na više od 30.000 europskih vozača.

Honda Jazz
Honda Civic

Na posljednjem istraživanju pouzdanosti automobila od strane Organizacije potrošača i korisnika (Organisation of Consumers and Users (OCU)), Honda je osvojila titulu najpouzdanijeg proizvođača automobila.

U ovome istraživanju je sudjelovalo više od 30.000 europskih vozača koji su ocjenjivali 178 različita modela automobila.

Honda je kao proizvođač zabilježila najbolji rezultat u pouzdanosti od 93%, uz napomenu da bi je čak 79% ispitanika preporučilo pri kupnji novog automobila.

Po modelima, Honda je ponovno trijumfirala i to u kategoriji svestranih "utility” vozila sa svojim modelom Jazz koji je proglašen najpouzdanijim automobilom navedene kategorije.

Honda CR-V

Pored njega, i ostali Hondini modeli, Civic, CR-V i Insight su zabilježili plasmane u top 10 najpouzdanijih automobila u svojim kategorijama.

Pri kupnji novog vozila svi mi vodimo računa o cijeni vozila, potrošnji goriva, prostranosti, funkcionalnosti i pouzdanosti pri čemu nam je relevantni podatak o pouzdanosti često vrlo teško pronaći.

Upravo je zbog toga osmišljeno i ovo istraživanje kako bi kupci novih vozila na temelju iskustava postojećih vlasnika stekli čim bolju sliku o vozilu kojeg namjeravaju kupiti.

U istraživanje su ušli svi kvarovi zabilježeni u posljednjih godinu dana. Na temelju njih izrađeni su indeksi pouzdanosti pomoću kojih je moguće odrediti vjerojatnost kvara kod istraživanih modela vozila.