OPOZIVI I KAMPANJE POBOLJŠANJA PROIZVODA

Želja nam je da vam budu dostupne sve novosti vezane za vaš automobil Honda.

Pored brige za vašu sigurnost, opozivi i kampanje poboljšanja proizvoda također unaprjeđuju dugoročnu kvalitetu Hondinih proizvoda i vaše iskustvo posjedovanja Honda automobila. Stoga vam savjetujemo da svakako posjetite servis gdje će se izvršiti potrebni radovi. Također vam preporučujemo da kontaktirate vaš ovlašteni Honda centar i provjerite da li je vaš automobil obuhvaćen nekim neizvršenim opozivom. Pored toga bilo bi dobro da ponekad otvorite ovu stranicu kako bi vidjeli postoji li neka nova informacija vezana za vaš automobil.

Što je opoziv?

Opoziv se objavljuje jer proizvođač sumnja na potencijalni kvar vezan uz sigurnost vozila. To se može odnositi na neku osobinu, dizajn ili izradu vozila, a može biti uzrok značajnog rizika od povrede za vozača ili putnike u vozilu, ili za ostale sudionike u prometu.

Što je kampanja poboljšanja proizvoda?

Kampanja poboljšanja proizvoda nije vezana uz sigurnost vozila. Budući da se svakodnevno usavršavaju postojeće tehnologije, mogu se pojaviti situacije gdje je proizvođač razvio nove komponente ili procese koji će povećati ukupnu kvalitetu vozila.

Internetska provjera

Molimo vas da ispunite donji obrazac kako bi provjerili postoji li informacija o nekom neizvršenom opozivu ili kampanji poboljšanja proizvoda za vaše vozilo.

Upišite oznaku šasije (VIN) vašeg automobila

Greška. Podaci nisu dostupni.

VIN

VIN je jedinstveni "Identifikacijski Broj Vozila" vašeg automobila. Možete ga naći u prometnoj dozvoli, a utisnut je također na metalnoj pločici u prostoru motora.

Internetska provjera – kratak pregled za vaše vozilo

Oznaka šasije (VIN):

Postoji neodrađen opoziv/kampanja poboljšanja proizvoda na vašem vozilu:

Molimo vas da ispišete ovu stranicu te kontaktirate vaš ovlašteni Honda centar kako bi dogovorili posjetu servisu i besplatni popravak vašeg automobila.

Pronađite vama najbliži ovlašteni Honda centar

Trenutno ne postoji neodrađen opoziv/poboljšanje proizvoda na vašem vozilu.

Provjerite drugo vozilo

Napomena: prikazani rezultat provjere se bazira na informacijama dobivenim od Honde. Provjera je moguća samo za vozila kupljena u mreži Ruting-a, ovlaštenog uvoznika za RH. Ukoliko je vozilo uvezeno van ovlaštene mreže, za informacije o opozivima kontaktirajte tehničku službu Ruting-a. Za sve buduće opozive i/ili kampanje poboljšanja proizvoda na vašem vozilu obavijestiti ćemo vas pismenim putem. Međutim, bilo bi dobro da povremeno izvršite provjeru vašeg vozila na ovoj internetskoj stranici.